Бруталистичка архитектура во Скопје низ објективот на Муличковска Моника


15592508_10210214818700600_1223948323_n Јас сум Моника Муличковска, дипломиран графички дизајнер чија вистинска  пасија е фотографијата. Фотографијата за мене претставува медиум преку кој најлесно можам да прикажам каков е светот во моите очи. Инспирација наоѓам во се околу мене, но исто така и при истражување на нови и непознати места и култури. Скопје како мое место на живеење редовно ме поттикнува да се обидам да го претставам во неговото најубаво светло. Се надевам дека ќе ви се допаднат фотографиите кои се токму од неговата бруталистичка архитектура.”

 

 

ukim88

 

ukim11111

 

biblioteka11

 

 

 

DCIM101GOPROGOPR4749.

 

ukim33

 

orcenikolov1

 

ukim44

 

ukimptici11

 

DCIM101GOPROGOPR4750.

 

poshta1
vlada1

 

ukim11

 

 

14695403_1664945927167764_2081019832262061493_n

Нејзините останати фотографии може да ги погледнете на официјалната фб фан страна

https://www.facebook.com/mulichkovska/

Материјалот го приложи и обработи: Моника Крстевска