Скулптурално / Фотогалерија

На 8ми октомври во 12 часот се отвори изложбата на скулптури и инсталации „Скулптурално“ во просторот околу МСУ од повеќе автори – Игор Тошевски, Јован Шумковски, ОПА, Симон Шемов, Петар Хаџи Бошков, Нада Прља, Даниел Серафимовски и архитектот Дејан Ивановски.

img_744a7

Во склоп на истиот настан следеше и предавање на Лучезар Бојаџиев за уметноста на Кристо и Жан-Клод.

Фотографии: Борис Јурмовски

img_7462

img_7466

img_7463

img_7461

img_7443

img_7441

img_7440

img_7448

img_7450

img_7449

img_7453

img_7455

img_7456

img_7454

img_7459

img_7471

img_7460

img_7458

img_7445