Документарен филм за македонската архитектура во Крушево од 1979 година

Архивата на Македонската радио и телевизија ( тогаш Телевизија Скопје) е од огромно значење за македонската архитектура и култура.

Нејзината ризница од неодамна е достапна на нет платформите и каналот Youtube, од каде повремено ќе се обидеме да ви ги доближиме документарните филмови поврзани со македонското градителско наследство.

Започнуваме со Крушево, уживајте 🙂

 

 

Автор на статија: