Општина Центар е Највело скопска општина за 2023

Општина Центар ја понесе титулата за Највело општината во Скопје и околината за 2023 - признание кое за првпат годинава...

Анкета за јавност: „Највело општина во Скопскиот плански регион“

Здружението на граѓани Центар за одржливи иницијативи, во соработка со групата ентузијасти со цел подобро велосипедско Скопје - НаТочак, ги...

10 години НаТочак – потсетување на сите Наши битки

Промени има, но далеку сме од тоа што Скопје можеше да биде денес доколку постоеше институционална посветеност на велосипедскиот сообраќај....