Почина архитект Петар Муличкоски

Денес не напушти уште еден од великаните на македонската архитектура, утрово почина архитект Петар Муличкоски на 93 годишна возраст. Слава...

Архитект ПЕТАР МУЛИЧКОСКИ 1929 – 2022

Извор: Архитектурата на почвата на Македонија, од средината на XIX до крајот на ХХ век - Книга 14 , МАНУ,...

„Палата на управата“, Скопје / Петар Муличкоски 1970

Автор : ПЕТАР МУЛИЧКОСКИ Година : 1970 Локација : СКОПЈЕ, „Илинденска“ б.б  кеј на р. Вардар Извор : Библиотека на...

Спомен костурница – Кавадарци / Петар Муличкоски 1975

Автор: Петар Муличкоски Година: 1975 Локација:  Кавадарци Фотографии: Филип К.