Алатки за евалуација на јавни простори / Докузова, Рафаиловска, Вељаноски

  Наслов: Алатки за евалуација на јавни простори - Преглед на јавни простори и студии на случај – Скопје (2018-2023)...

Скопски урбанизам (2): Небулози против јавниот интерес

    Улогата на урбанистичките планови е да го менаџираат градскиот простор и да ги балансираат јавните и приватните интереси...

Скопски урбанизам (1): Многу грешки во равенката за модерна метропола

    Мораториумот во Општина Центар нѝ даде можност да земеме здив и да разгледаме што  сѐ се изградило во...