Свечено доделување на Инженерски прстен 2024 година

На 11 јули 2024 година (четврток) со почеток во 18:00 часот се одржа доделувањето на високото признанието „Инженерски прстен“ за најдобрите дипломирани...

Општина „Центар“ распиша конкурс за нова Општинска Зграда

Распишувач: Општина Центар ( Скопје) Рок: 27.09.2024 година до 15 часот Награден фонд: 1 место - 750.000 денари; 2 место...

Во галеријата ОСТЕН е поставена изложба на Вангел Наумовски

Вангел НАУМОВСКИ, Македонија (1924-2006) е добитник на награда СВЕТСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО на ОСТЕН Биенале Скопје 2024. Изложбата се поставува во...

Изложба на студентски проекти на Факултетот за Архитектура при МИТ Универзитет – Скопје

На ден 13.06.2024 година на зелениот кров на Домот на градежници Скопје, се отвори традиционалната годишна изложба на студентски проекти...

Биенална Изложба на ФАД 2024

  Со особено задоволство Ве покануваме на Биеналната изложба на Факултетот за Архитектура и Дизајн при Универзитет Американ Колеџ Скопје,...

Најавена е летната школа на Архитектонски Факултет – Скопје

Архитектонскиот факултет Скопје при УКИМ ја најавува меѓународната летна школа за архитектура, сесија 2024, која ќе се оддржи од 29...

Најавена е регионална средба на архитекти и инженери во Прилеп

Регионалната средба е дел од планираните активности на КОАИ со цел приближување до членството и презентирање на донесените акти Тарифникот...

“Challenging the five-stars” / 11та меѓународна летна школа во ОХРИД / UACS

Факултетот за Архитектура и Дизајн при Универзитет Американ Колеџ Скопје, со задоволство ја најавува 11-та Летна Школа за Архитектура во...