Денес доделување на наградата “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ 2016

AAM има особена чест да ве покани на свеченото доделување на  

НАГРАДА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ 2016 на архитект РАДОВАН РАЃЕНОВИЌ.

во Црквата “Рожденство на Пресвета Богородица“ во Скопје на 

29.11.2016 (вторник) со почеток во 19 часот.

ПРОГРАМА НА ПРОМОЦИЈАТА
• Воведен збор на претседателот на УО на ААМ,
• Збор на претседателот на Комисијата за доделување на наградата,
• Обраќање на добитникот на наградата,
• Дружење со пригоден коктел.


Добитникот на наградата “Андреја Дамјанов“ за 2016 г., како признание за животно дело, особени достигнувања и личен придонес во развојот на архитектурата и градителството е избран според Статут на ААМ, Правилникот за доделување на наградата „Андреја Дамјанов“ и Записникот на петчлената Комисија за додела на наградата за 2016 год. во состав:
– Мартин Гулески, д.и.а. – претседател на Комисја, член на АА на ААМ,
– Александар Смилевски, д.и.а.– член на АА на ААМ,
– Виолета Бакалчев, д.и.а. – член на УО ААМ,
– Миодраг Радоњиќ, д.и.а.
– Мери Батакоја, д.и.а.

Настанот е потпомогнат од Министерството за култура на РМ

Извор: AAM