„Инспирација“ за дизајн на урбана опрема

Покрај многуте контроверзии и недоследности на проектот Скопје 2014, денес ви презентираме малку и од „инспирацијата“ за дизајнот на дел од урбаната опрема.

Случајно наидовме на оригиналите во Мадрид и Париз, за некои од кандилабрите низ центарот на Скопје, кои се искористени делумно или целосно во реализацијата. Се разбира онолку колку успеал да „препише“ изведувачот 🙂

Споредете сами: