Од вчерашното гушкање на ГТЦ

Вчера на 23.04.2015 се одржа манифестацијата „Излези за ГТЦ”, на кој настапија повеќе музички групи, дадоа збор архитекти, филозофи и останати пријатели и подржувачи на иницијативата. На заедничко задоволство, присуствуваше и арх. Лидија Маркова која е дел од тимот кој го создаде ГТЦ.  Иницијативата успеа да издејстува референдум за спас  на автентичниот изглед на овој објект, кој ќе се одржи во општина Центар во недела,  26,04,2015 година.

На среде настанот, се случи  по трет пат гушкањето на ГТЦ, на кое до сега присуствуваа најмногу граѓани.

Фотографии: Борис Јурмовски11148682_10206742747713908_7033918675898713556_o

11146499_10206742748473927_2646804047734148337_o

11164626_10206742748393925_3531054965659765532_o

11161689_10206742731593505_7241716296302723541_o

11155073_10206742731313498_3658390407737744255_o

11149592_10206742739913713_8667095324978218242_o

10847394_10206742739833711_3079021656359040600_o

Автор на статија: