Share SKOPJE 2023

На 10 Октомври 2023 се одржа форумот SHARE Скопје 2023 во малата сала на Филхармонијата на Република Северна Македонија. Комората...

SHARE Skopje 2023

На 10ти октомври во Македонската филхармонија, најавено е оддржувањето на годинешниот SHARE форум под наслов “Good Living Architecture: Enhancing Living and...

9 години по „Езерце“

Професијата со години наназад се бори за организирање на конкурсите како најсоодветни чекори кон оформување на значајните јавни простори. Но,...

Венециско биенале за архитектура 2023

Ексклузивно за МАРХ од Венеција на англиски: Мади Биагиоли (Mahdi Biagioli) Превод на македонски:  Христина Секулоска Насловно фото >>>  ...

Избор на фотографии од збирката разгледници „Бетонско Скопје“ во објава на Architizer

„Modernist Heritage: The Global Architecture Initiative that Rebuilt Post-Earthquake Skopje“ е насловот на објавата на познатиот архитектонски медиум Arhitizer, напишан...

Среќна Нова 2023 Година!

Тимот на МАРХ Македонска АРХитектура Ви посакува пријатни празнични денови!

По повод 8миот роденден на МАРХ Македонска АРХитектура ги доделуваме признанијата за 2021 и 2022 година

МАРХ Македонска АРХитектура веќе 8ма година зрачи во интернет просторот. За нас и нашата мисија, во повеќето наврати по истиот...

Бетонско Скопје 3 / Concrete Skopje 3

Година: 2019-2022 Тема: „Бетонско Скопје“ цели да го документира постземјотресното градителско наследство на Скопје и од него да создаде достоен сувенир, кој...

Недоличен однос кон професијата

Петокот, на 25.02.2022 година пред Универзалната сала во Скопје, на покана на министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска присуствуваа градоначалничката на...