Референдумот за ГТЦ неуспешен!

“Референдумот на општина Центар за зачувување на автентичниот изглед на Градскиот трговски центар не успеа. Не се доби цензус бидејќи од вкупниот број гласачи, само 40 отсто го оствариле правото на глас денеска. Од граѓаните кои се одважиле, според општина Центар, најмалку 95 отсто гласале ЗА зачувување на автентичниот изглед на ГТЦ, што според првиот човек на општината е јасна порака дека граѓаните не сакаат барок”,

вака беше пренесена веста за неуспешниот референдум од ТВ НОВА.

Иако иницијативата „ГО САКАМ ГТЦ”, општината Центар и сите љубители на скопскиот симбол, се обидуваат да ја одржат позитивната атмосвера и да не охрабрат сите да не се предадеме, разочарувањето е неизбежно.

11111051_1592939097651252_3342332429879063991_n

МАРХ вечерва ќе хибернира поради страшниот автогол на скопјани. Се читаме утре,  :/

Автор на статија: