„3 минути АРХИТЕКТУРА“ / Студентски филм

Пред  повеќе години на Архитектонскиот факултет при УКИМ, неколку години по ред се организираше конкурс за најдобар студентски филм  на тема „3 минути архитектура“. Денес решивме да ве потсетиме на еден од победниците (2007 година), аматерски филм на тогаш студенти од прва година  🙂 снимен во „Големата сала “.

Како автор на филмчето се појавува Марјан Димиќ, монтажата е на Ирена Атковска, додека асистенти на камера се Дарко Крстевски и Филип Конески .

Ф.К