Хотели и одморалишта / Пелагонија

Година:  изведени до 1975  година

Локација: Македонија и Хрватска

Изведувач: Пелагонија

Фотографи на публикација: Благоја Дрнков, Киро Георгиевски, Ристо Стојковски / ре-едитирани во објава / Насловно фото: Одморалиште на Пелагонија во Охрид

Извор: Пелагонија 1975

„Пелагонија “ како еден од македонските градежни гиганти, во својата уредна публикација издадена пред 45 години, го презентира своето творештво во областа на изведбата. Повеќето од објектите се дело  на пелагонското проектантско биро, но во изданието не е посветено внимание на авторите.

 

 

Зависно од типологијата на објектите, тие се распределени во секции.

Во фотогалеријата ќе забележите добро познати хотели, недоволно познати, објекти кои веќе не постојат или се адаптирани.

 

Хотел „Панорама“ / Водно, Скопје

„Олимписко село“ / Водно, Скопје

 

„Олимписко село“ / Водно, Скопје

Хотел „Континентал“ / Скопје

Хотел „Лифодија“ / Дубровник, Хрватска

Мотел „Белви“ / Скопје

 

Мотел „Вардар“ / Гевгелија

Поранешен хотел „Пештани“ / Охрид

Хотел „Балкан“ / Кавадарци