Исламски верски и културен центар во Љубљана / Фотогалерија

Студио: Bevk Perović arhitekti

Проектанти: Матија Бевк, Васа Ј. Перовиќ, Кристоф Рис, Ида Седушак, Тина Марн, Андреј Укмар, Ирене Салорд, Рок Гербец, Блаж Горичан, Урбан Петрановиќ, Даворин Почивашек, Маша Ковач

Инвеститор: Исламска заедница во Република Словенија, Град Љубљана

Година: 2020

Фотографии: Филип Конески 2023 год.

 

Дознате повеќе за проектот од нашата претходна објава на оваа тема  >>>