Медиумите со написи за 60 годишнината од скопскиот земјотрес

Вчера одбележавме 60 години од катастрофалниот земјотрес од 1963та година. Медиумите деновиве се осврнаа на темата, создавајќи четива и прилози за Скопје,  развојот на градот и тековната состојба со архитектурата и урбанизмот.

Во прилог селектираме повеќе линкови каде можете да прочитате повеќе написи во кој се говори за општата ситуација во која се наоѓаме:

 

Скопје личи на детска цртанка, во која имате глава од коњ, тело на змија, нозе од жирафа и задник од нилски коњ!

Шест децении по скопскиот земјотрес, бестрашни власти градат пркосејќи им на правилата