SCAPES:LAB / 2015 во Скопје / презентација на АФС 12 март

Читање и анализирање на градскиот простор со сите негови релевантни состојби, феномени и предизвици, но и оние со помал придонес за настанатата ситуација, можат да бидат модел за учење и истражување. Ние во тоа длабоко веруваме !
Предводени од искуствата во последните неколку години, изградената широка мрежа на соработници како и повеќе стотици учесници во организација на различни програми од областа на урбаната педагогија во бројни Европски региони (FLATscapes, EScapes, FRearCH.scapes, Skopje.scapes:lab (…)), Ви ги претставуваме нашите планови за 2015 година:
.
– Belgrade.SCAPES:LAB / I Think BG
– Berlin.SCAPES:LAB / Discursive Turns
.
Следејќи го концептот на оваа самоорганизирана платформа, Ве повикуваме да се вклучите во нашата регионална истражувачка група (Нови Сад, Белград, Ниш, Скопје, Подгорица, Битола, Сараево, Бања Лука) како заедно би граделе активна аргументација за феноменолошките и политичките придонеси и случувања, кои сите подеднакво го дефинираат пејсажот на нашите градови.
.
Проучување и мапирање структури кои се вклучени во просторната продукција (архитектура-урбанизам-политика-економија), анализирање различни динамики (време-простор), комуницирање со бројни релевантни соработници и автори, препознавање нови можни тенденции и можеби пронаоѓање на одговорот од прашањето – Што е следно?
.
Во четвроток, 12. Март во 19:00 часот, се гледаме на презентација на SCAPES:LAB !
Амфитеатар на Архитектонски Факултет-Скопје
.
Повелете!

11066562_724812800968812_7703790099948113383_n

Фотографии од настанот ( Борис Јурмовски ):

10699870_10206361452101756_383624102005060067_o

10916314_10206361454341812_6752675986432344531_o

11044634_10206361444981578_9065063050535345258_o

11054505_10206361445741597_2484608337686657641_o

 

Автор на статија: