Stripe/ Натали Ристовска и Мики Стефаноски 2013

  untitled

 

Автори: Натали Ристовска и Мики Стефаноски

Stripe е мултифункционална модуларна коцка која ви овозможува да „дизајнирате“своја композиција.

Со поврзување на повеќе Stripe елементи се формира мебел од „коцки“, прилагодлив за своите потреби. Како поединечен елемент, коцката во исто време може да биде место за складирање, масичка, транспортна кутија, столче, место за чување на чевли, полица за книги и сл. Совршена е за мали простори и за луѓе што често се селат. Stripe може да се постави и користи веднаш, со различен број на елементи, насекаде.

*Stripe е дел од Young Balkan Designers 2014.

http://stripethebox.com/

Stripe_2

Stripe_3

Stripe_4

Stripe_6

Автор на статија: