Гимназијата „Св. Климент Охридски“ некогаш и денес

Локација:  аголот меѓу булевар „Туристичка“ и улицата „Димитар Влахов“ во Охрид Година на изградба:  1908  или  1912 год. Ктитор: Ејуб Сабри...

СУГС Гимназија „Орце Николов“ – вреден објект од модерната, на раб на губење на автентичноста?

Денеска сме сведоци на уништување на автентичноста и на уште еден маркантен објект од модерната архитектурата во Македонија во духот...

Гимназија „Јосип Броз Тито“ / Ладинска, Гелевски, Гуриќ

Локација: ул. “Димитрија Чуповски”, б.б _Центар на Скопје Фирма: Македонија проект Изведба: Пелагонија Автори: Василка Петровска Ладинска, Ж. Гелевски, С....