Гимназија „Јосип Броз Тито“ / Ладинска, Гелевски, Гуриќ

Локација: ул. “Димитрија Чуповски”, б.б _Центар на Скопје

Фирма: Македонија проект

Изведба: Пелагонија

Автори: Василка Петровска Ладинска, Ж. Гелевски, С. Гуриќ

Година на проектирање: 1966

Година на примопредавање: 1972 год.

Извор: Пелагонија

 

20151004_200015

20151004_200034

20151004_200125

20151004_200116

20151004_200058

20151004_200049

20151004_200104

 

Гимназија ЈБТ, денес ( фотогалерија: Борис Јурмовски):

МАРХ_ЈБТ_Борис Јурмовски 1

МАРХ_ЈБТ_Борис Јурмовски 2

МАРХ_ЈБТ_Борис Јурмовски 3