Куќата што се распаѓа / Меѓународна изложба и симпозиум

27 јуни / 20:00/ Соработници на изложбата: уметници: Вини Хербстајн (Глазгов/Амстердам), Филип Јовановски (Битола/Скопје), Ану Вахтра (Талин) и кураторка: Ивана...

Бројна публика на перформансот на нашите уметници и млади архитекти на Прашкото Квадриенале

Прашкото квадриенале свечено се отвори со специјално направен перформанс во јавен простор и во присуство на градоначалникот на Прага, претставник...