Основно училиште „Денче Дејаноски“, Маврови Анови / 1959г.

Локација: Маврови Анови, Врпенски Пат Автори: непознати, сите информации се добредојдени Година на изведба: 1957 (?) Извор: www.ooudencedejanoski.edu.mk Фотографии: Н. Чаусидис   Во населбата...

70 години АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ

Пред 70 години, на 6ти октомври, се одржал првиот час на тогаш новиот Архитектонски факултет во рамките на Универзитетот „Св....

Победнички проекти на 24H, 2018 / Аврамоска, В. Фејза, А. Фејза, Догазанска

Оваа година се одржаа 26 и 27-тата едиција на натпреварот 24H., организиран од Ideas Forward. Неговата цел е преку временскиот...

ОБРАЗОВЕН КАМП – ‘’INNO4EDU’’ ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ НА КРЕАТИВНОСТ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

05.05.2018 - 16.06.2018 Национална Универзитетска Библиотека ,,Св. Климент Охридски” Скопје СмартАп - Лабораторија за социјални иновации во соработка со УНИЦЕФ...

Дооформување на блок со културни и образовни содржини/ Соларска

Магистерски труд / Архитектонски факултет Скопје  Автор: Стефани Соларска  Ментор: Доц. д-р Михајло Зиноски  Тема: „ТРАНСФОРМАТИВНИ ТИПОЛОГИИ“ истражување на архитектонски...