„ТРАДИЦИЈА “ / Томовски

Четивото „Традиција“  на архитект Крум Томовски е дел од повеќе написи кои се вклучени во изданието посветено на изложбата „МАКЕДОНСКА...

Каталог „Македонска Архитектура“ / Групна изложба во МСУ (1974)

Организатор: Сојуз на архитекти на Македонија (Музеј на современата уметност, Скопје) Текстови: Славко Брезоски; Крум Томовски; Борис Чипан; Душко Пецовски;...