Театар на народностите, Скопје /фотогалерија/

 

Театар на народностите (денес Албански театар),  Скопје

Автори: Љубинка Маленкова, Вера Ќосевска

Година на изведба : 1974

Локација:  ул. Кирил Пејчиновиќ, во непосредна близина на Бит-Пазар

Фотографии: Борис Јурмовски  /2023/