February 2015

Конкурс на ARCHMEDIUM за центар на водени спортови во Охрид

ARCHMEDIUM  е мултикултурна платформа за размена на проекти. Насочени се кон организирање на меѓународни конкурси според професионални критериуми и одбрано жири со цел соработка помеѓу архитектонските факултети, студенти и млади …

Центар за рециклажа / М. Крстевска, К. Ангеловска

Проект : ПОГОН ЗА ПРЕРАБОТКА НА ГРАДСКИ КОМУНАЛЕН ОТПАД – ЦЕНТАР ЗА РЕЦИКЛАЖА Локација : СКОПЈЕ, ИНДУСТРИСКА ЗОНА ИСТОК, ЛОКАЛИТЕТ ВАРДАРИШТЕ Автори/ студенти: КРСТЕВСКА МОНИКА, АНГЕЛОВСКА КОСТАНДИНА Педагошки тим: доц. д-р. …

Гарнитура за седење „МОНЦА” / Нада Ивановска за „Треска”

СОЗТ „ТРЕСКА”-СКОПЈЕ, биро за проектирање и дизајн тип на мебел: гарнитура за седење „Монца” автор: Нада Ивановска година на проектирање: 1988 година на изведување: 1988 производител: РО „Треска-мебел”, ООЗТ Тапетарија- …

Продолжува узурпацијата на јавниот простор во Скопје

Деновиве повторно се актуелизира локацијата на плоштад Македонија, претходно наменета за црковен објект,  потоа за шпански скали, а веќе пренаменета за хотел. Јавниот простор за кој, тогашните генерации на студенти …

ПРЕОБРАЗБА, дигитален фотоколаж / М.Шириќ, А.Петровски, И.Илиевски

Наслов на дело: ПРЕОБРАЗБА, дигитален фотоколаж, 70х100 см., 100х70см. 70х100см., 2014 Автори студенти: Миа Шириќ, Александар Петровски, Илчо Илиевски Проект: Триптих од дигитални фотоколажи на зададена тема Опис: Ова дело …

Архитектонските пленумци покажаа СТАВ

Деновиве сме сведоци на слободарскиот дух кај помладите колеги – Пленумците. Првиот пост во оваа категорија им е посветен токму ним, бидејќи покажаа што значи да се има критичен став …

“Локална самоуправа во Куманово”/ СТОКУЌА

  конкурсен труд тип на објект: општествен / локална самоуправа автор: СТОКУЌА година:   Формата на објектот директно произлегува од неправилниот облик на површината за градење како и функциите кои …

Спомен куќа – Тоше Проески / SYNDICATE Studio 2011

Тип:  Меморијален центар, Локација:  Kрушево, Автори:  Дејан Секуловски, Дејан Спасеновски, Илија Божиновски  (Syndicate Studio) Година: 2011 Контакт (веб страна):  http://www.syndicatestudio.mk/index.html Со огромно задоволство го објавуваме проектот за спомен домот на …

Трпезарискa масa 110 / MONOZERO

Тип на мебел: трпезариска маса име:  110 материјал:  природно масивно дрво автор и производител:  MONOZERO контакт: mono-zero.com Монозеро е врвен македонски бренд, за производство на малосериски  парчиња мебел од природно дрво, …