Вечерва – Биенале на студентите по архитектура – БИСТА 2016

Вечерва со почеток од 20:00 часот,  во просторот на „Мала Станица“, се отвора биеналето на студентите по архитектура- БИСТА 2016. На истото ќе земат учество, студенти од сите факултети за архитектура во Македонија, што се случува за прв пат оваа година.

Претходно за овој настан, ААМ распиша повик за избор на најдобро решение за официјалниот постер на оваа манифестација. Првата награда за најдобро графички обликуван постер,  ја добија Илија Мирчески и Синиша Павловски, втората награда ја доби Маријана Ковачки и третата награда за најдобро графички обликуван постер се додели на Срна Спанџева.

Марх ве повикува да го проследите овој настан и да ги забележите смелите идеи на идните македонски архитекти:

bista-16

Автор на статија: