Вечер се отвора скопската недела на дизајн

Вечерва во просториите на Јавна соба, се отвора овогинешната скопска недела на дизајнот. Настанот ќе се случува 5 дена и ќе биде исполнет со иновативни производи и услуги од дизајнери и врвни брендови од цела Европа, пријатна музика, корисни предавања, работилници за деца и возрасни, вкусна дизајнирана храна…

Публикувахте от Skopje Design Week в Понеделник, 30 октомври 2017 г.

Настанот секоја година ги подржува и младите таленти во полето на индустирскиот дизајн, преку организирање на конкурси за кои се предвидени и парични награди.

Скопската недела на дизајн стана традиционална манифестација која има посебно место во културното живеење на градот. Задолжително посетете ја!

Во прилог програмата:

Извор: Јавна соба