Годишна изложба на студентите при UACS 2015/16 – фотогалерија

Вчера во 20:00 часот, се отвори годишната изложба на Факултет за архитектура и дизајн на UACS(ГИФАД-2016). Овој настан се случува седми пат по ред, а она по што се разликува од минатогодишните е поделбата на два сегменти.

Во првиот, акцентот е ставен на градот Дојран. Имено, она што ја одбележа минатата година на Факултетот за архитектура и дизајн беше соработката со Општина Дојран. Студентите од повеќе генерации од двата циклуси на студии, работеа на проекти за различни типови објекти,  лоцирани во самата општината.

Вториот сегмент ги содржи сите останати програми и активности на факултетот кои се надвор од границите на Дојран.

Изложбата може да се посети и во текот на останатите денови од неделата.

Материјалот го приложи: Антонио Грујевски

Фото: Борис Јурмовски

IMG_6508

IMG_6537

IMG_6534

IMG_6530

IMG_6500

IMG_6510

IMG_6499

IMG_6501

IMG_6503

IMG_6507

IMG_6506

IMG_6512

IMG_6526

IMG_6519

IMG_6515

IMG_6514

IMG_6522

IMG_6521

IMG_6518

IMG_6517

IMG_6528

IMG_6509

IMG_6511

IMG_6529

Автор на статија: