Жителите на Карпош против предложениот урбанистички план

Жителите на Карпош, повикуваат преку  социјалните мрежи на освестување на своите сожители против предложениот урбанистички план на општината.  Граѓаните имаат направено свој профил на facebook, каде можете да ги следите нивните активности и повици.

11880546_853919068058327_8559311043222071466_nСе работи за нови паркинг места, подземни и надземни, проектирани врз зелените површини на оваа скопска населба. Покрај нив, планирани се и нови објекти сместени врз локациите на постечки мали или привремени објекти, или како што велат:

„1. Изградба на 3 нови деловни објекти (во мојата шема со црвена боја)
2. Изградба на 3 нови станбени објекти (означени со сина боја)
3. Изграба на 11 надземни паркинзи (означени со зелена боја)
4. Изграба на 8 подземни паркинзи (означени со портокалова боја)”

11855654_1519146474991181_6510887602241985250_n

Во презентацијата поставени се и конкретни споредби на моменталната состојба и предложената состојба на конретни локации низ населбата:

11896094_854958747954359_8098038695266375041_n 11870843_854958854621015_2321354439064358250_n 11898571_854958874621013_6784082041519437556_n 11904724_854958917954342_6867079287104492362_n 10421979_854958927954341_2171656373420172727_n

Жителите бараат помош за стручно консултирање и графичка презентација, како би можеле подобро да ги презентираат измените и недостатоците во планот.

За директна комуникација со нив и подобро информирање, следете ги на:

Жителите на општина Карпош

 

 

Автор на статија: