Забележани мали оштетувања на скопската тврдина

Деновиве сеизмичката активност на скопскиот регион, предизвика  оштетувања на некои од објектите низ градот. Kај повеќето објекти, тие се вонкоструктивни и се однесуваат на напукнување во внатрешните ѕидови, малтери или пак фасадна пластика. Со исклучоци поголеми оштетувања се случија во Железара и Сопиште.

Во дневна обиколка на градот, забележавме  мали оштетувања и на Скопското „кале“. Во прилог фотографии од истото:

p165076312

oshtetuvanje-na-kale_-kula-1

p1650767f

p16507721

p16507691

Ф.К

Автор на статија: