Објавени предавачите на „Dani Orisa”

Македонските студенти и професори, со години наназад организирано присуствуваат на Dan Orisa, во Загреб. Се работи за архитектонски собир ( симпозиум)  на најактуелните и наградуваните тековни архитектонски имиња во светот на архитектурата.

Со оглед на тоа што е ретка можност да се присуствува на нивните предавања, можеби Загреб и не е така далечна дестинација за тоа. Одлична можност да се види и чуе лично од големите имиња какви се нивните искуства, презентирајќи ја нивната работа.

Оваа година, симпозиумот ќе се одржи на 17 и 18 Октомври, во салата Лисински, а доколку сакате да присуствувате или да се информирате повеќе, повелете корисни информации:

Oris d.o.o., Kralja Držislava 3, HR-10 000 Zagreb /// Kontakt osoba: Maja Demšar Branković /// E-mail: maja@oris.hr /// Tel: + 385 1 37 78 177 /// Fax: + 385 1 37 56 243 /// Ulaznice: Ulaznica 450 kn / Studentska ulaznica 250 kn

или посетете ја страната

Автор на статија: