Вечерва предавање на Сара Симовска „Размер град / маало / куќа“

Денес, во  19:30 часот (23 Ноември 2017 година) во просториите на АФС, ќе се оддржи предавање на младиот архитект Сара Симовска, во склоп на циклусот предавања во зимскиот семестер 2017/18.

Сара ќе се претстави како дел од селекцијата Таленти, кои факултетот се труди да ги претстави пред своите студенти и заинтересираната публика. Симовска ќе говори за сопственото искуство на тема Размер град/ маало / куќа.

Извор>>>