Фото на денот на Wikimedia Commons

Денес (31 август, 2016 година), на Ризницата, т.е Wikimedia  Commons (проект на кој се наоѓаат сите фотографии кои се користат на Википедија)  за фотографија  на денот  е избрана фотографија од Соборниот храм, дело на македонскиот архитект Славко Брезовски.

Камен темелник на црквата е ставен во 1972, додека нејзиното комплетирање се случува во  1990 година кога се осветува храмот.

Автор на фотографијата е Diego Delso

Автор на статија: