100 години од раѓањето на Борис Чипан

Извори: Архитектонски факултет

На 5 јули, четврток во Охрид ќе се одржи прослава по повод јубилејот „100 години од раѓањето на Борис Чипан“.
Прославата ќе се одржи во вилата Уранија, МАНУ со почеток во 12.00 часот со следната програма:

Четврток, 05.07.2018
Дневна сесија
12.00 – 12.30 Поздравен говор
– Проф.д-р Јован Стојановски,Градоначалникот на општина Охрид
– Академик Газанфер Бајрам, МАНУ
– Проф.д-р Огнен Марина,Декан на Архитектонски факултет, УКИМ
12.30 – 13.15 Предавање од проф.д-р Михаилчо Токарев
13.15 – 14.00 Предавање од проф.д-р Мартин Гулески и проф. д-р Михајло Волканов
14.00 – 14.30 Заклучоци
14.30 – 20.00 Пауза


Вечерна сесија
20.00 – 20.30 Отварање на изложбата
– Проф.д-р Јован Стојановски,Градоначалникот на општина Охрид
– Академик Газанфер Бајрам, МАНУ
– Фросина Зафировска, Директор на Музејот на Град Скопје
20.30 – 21.30 Коктел

Прославата на јубилејот е во организација на Архитектонски факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Општина Охрид, Музеј на Град Скопје и Македонската академија на науките и уметностите.
За сите дополнителни информации обратете се на Архитектонски факултет, УКИМ (02/3116 367).

Автор на статија:

/ /