Ревизијата на ДУП-овите нема да ги спаси центарци од висококатници / сторија на 360°

Планот за развој на Маџир Маало е само еден пример за проблематичен ДУП во градот Скопје. Впрочем, подигнувањето на висококатници се наложува уште со Генералниот Урбанистички План донесен во 2012.

Тимот на 360° истражи што точно ја комплицира целата ситуација: проблематичните планови, правилници и регулативи; ниската моќ на експертите; но и опортунистичкиот став на дел од жителите. Погледнете ја целосната анализа во денешната објава.

 

 

 

 

Материјалот е превземен од официјалната страна на 360stepeni.mk

Автор: Славица Филиповска