Предавање за современата уметност – Узуновски

Денес во 17:00 часот е најавено предавање на македонскиот уметник, Никола Узуновски. Истото е посветено на современите уметнички текови, а...

КАЛЕ – културна тврдина

На 7-ми и 8-ми Октомври се оддржа еден од поважните настани во доменот на архитектурата кој го поттикна прашањето на...

Скулптурално / Фотогалерија

На 8ми октомври во 12 часот се отвори изложбата на скулптури и инсталации „Скулптурално“ во просторот околу МСУ од повеќе автори...

Chromo Skopje

Автори: Mattia Mura, Marco Zanin Година: 2016 Извор: Domus На 21 септември, на нет страната на познатиот магазин Домус /...

Урбани структури / Колев

Автор: Благоја Колев Година: 1986-1987 Извор:  Бимас '87 Ф.К

Просторот во делата на Родољуб Анастасов

Кој е Родољуб?   Родољуб Анастасов е македонски сликар од светски ранг, роден во Скопје, 1935 година. Toj e еден...

“The alien” / Узуновски

Автор: Никола Узуновски Година: 2016 Изложба: „Херои за еден ден“ На 27 јуни во фоајето на МОБ, беше отворена изложбата...

Разговор со уметниците Сашо Саздовски и Пандора Апостоловска Саздовска

Кога разговарате со уметници, не е возможно да се задржите на една тема. Во природата на овие разговори е да...

Space Installation / Христина Секулоска и Ирена Милојеска

Изложено на: Paratissima Skopje / специјална награда Автори: Христина Секулоска и Ирена Милојеска Година: 2016 Основната идеја за инсталацијата произлезе...