Дом за самци – Скопје /фотогалерија/

Локација: ул. “Васко Карангелески” населба Јане Сандански, Скопје

Автор: Љубица Никољска (во соработка со А.Смилевски)

Година: 1977

Фото / 2020/ : Борис Јурмовски

 

Во непосредна близина на Воениот базен, во општина Аеродром се наоѓа таканаречениот Дом за самци, дело на арх. Љубица Никољска во соработка со арх. Александар Смилевски.

Објектот  е подигнат во 1977 година, претставувајќи добар пример за убавите пропорции насреде урбанистичкиот колапс во околината на воените згради.