Фотогалерија од птичја перспектива – дел I / Михајлов

Автор: Филип Михајлов

Период на фотографирање:  2018 – 2020

Локација: Скопје

 

Денес ви го претставуваме Скопје од една поинаква перспектива. Авторот Филип Михајлов, користејќи слики од дрон, ја трансформира градската динамична структура во исклучително детални и прецизни уметнички кадри.

Нели овие секојдневни места изгледаат сосема различно ако ги погледнеме од само малку подалеку?

 

 

Булевар „Илинден”

 

 

 

 

Мост „Гоце Делчев” / Булевар „ВМРО”

 

 

 

Мустафа-пашина Џамија и Старата скопска чаршија

 

 

 

Старата скопска чаршија

 

 

 

Влада на РМ и Градски стадион

 

 

 

Градски ѕид

 

 

 

Езерце во градски парк

 

 

 

Шалтер сала на ПТТ

 

 

 

Студентски дом „Гоце Делчев”

 

 

 

Населба Жданец

 

 

 

Паркинг кај „Холидеј ин”