Комплексот Банки – презентиран од проф. Георги Константиновски

Ви пренесуваме видео инсерт од емисијата „4х7“ од архивата на Телевизија Скопје, снимен во 1975. Во овој извадок имаме ретка шанса да проследиме презентација на комплексот „Банки“ од страна на доајенот на македонската архитектура проф. Георги Константиновски (1930-2020).

Комплексот „Банки“ , или попознат како „Народна банка“ е дело на скопските архитекти: Радомир Лаловиќ и Олга Папеш

Топло ви препорачуваме да го погледнете видеото, додека за повеќе слични содржини од архивот на Телевизија Скопје посетете го youtube каналот на Skopsky Fandango.