Најава за изложба „Поинакви архитектонски доживувања“

Во галеријата „Пионери“ најавена е изложбата „Поинакви архитектонски доживувања“ на Тијана Стојковска.

Делата се последица од откривање на врската меѓу имагинативниот свет во нас и реалната перцепција за светот околу нас. Македонската архитектура од 20-тиот век е сèприсутната тема во сите дела, а реимагинацијата на нејзиниот контекст e главен начин за создавање нови нереални архитектонски светови.

 

 

Целта на изложбата е да создаде нова перспектива за необичноста на архитектурата од нашата „обична“ стварност.

Изложбата ќе биде отворена на 12 април (среда) во галеријата „Пионери“, а ќе трае во две недели.

 

 

 

Извори: PioneriСкопје култ