Од доделувањето на наградата за животно дело „Андреја Дамјанов“ / Фотогалерија

Вчера, во полната галерија на Македонската академија на науките и уметностите се додели наградата за животно дело „Андреја Дамјанов“ на проф. д-р Зорица Блажевска.

Наградата ја доделува Асоцијацијата на архитекти на Македонија секоја година на заслужните чинители на домашната архитектонска сцена.

Повеќе за животот и делото на проф. д-р Зорица Блажевска можете да прочитате на следниот линк, додека во продолжение погледнете ја фотогалеријата од вчерашното свечено доделување на наградата.

 

Фотографии: Борис Јурмовски