Споменик “Загинатите градители на ХЕЦ Маврово” /фотогалерија/

Автори:

Вајар – Боро Крстевски
Архитект – Милорад Станковиќ

Година на изведба : 1967

Локација:  ул. 413, населба Маврови Анови, Општина Маврово и Ростуше

Фотографии: Борис Јурмовски  /2023/

Посветено на загинатите градители кои ги загубија животите во снежна лавина во  Февруари 1956 год.