КАКОВ ГРАД? / Просторна интервенција, перформанс и музички настан

Датум: 28.04.2024(недела) Место: Железничка зграда, ул. Борка Талевски 26, 1000 Скопје. Време: 12:00 -15:30 часот.   КАКОВ ГРАД? Настанот  КАКОВ...

Бројна публика на перформансот на нашите уметници и млади архитекти на Прашкото Квадриенале

Прашкото квадриенале свечено се отвори со специјално направен перформанс во јавен простор и во присуство на градоначалникот на Прага, претставник...

„Оваа зграда зборува (на)вистина” утревечер во Љубљана

Во сабота (28.08.2021 год.) во зградата на старата електрична централа во Љубљана, Словенија (Stara mestna elektrarna), со почеток од 21...