Уписи 2019 – Архитектонски Факултет Скопје

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Aрхитектонски факултет организира за средношколците заинтересирани за студии по архитектура:

  • демо тестирање ( симулација на приемен испит ) и подготвителна настава за стекнување способност за визуелна перцепција на архитектонскиот простор
  • демо тестирањето ќе се одржи на 22 јуни 2019 година во 10:00 часот.
  • подготвителната настава за стекнување способност за визуелна перцепција на архитектонскиот простор ќе се организира од 24 до 28 јуни 2019 година со почеток од 10 часот на 29 јуни ќе се одржи второто демо тестирање после обука
  • пријавување за демо тестирање и подготвителна настава до 21 јуни 2019 година. кандидатите треба да се пријават во студентската служба на факултетот и задолжително да достават доказ за извршена уплата од 8000 денари и пополнета пријава за подготвителна настава. дополнителни информации на телефон (02) 3116328 лок. 107 Се известуваат сите заинтересирани кандидати за запишување на Архитектонскиот факултет дека на 28 јуни 2019 година во 11:00 часот ќе се отвори изложбата на студентски проекти изработени во рамките на архитектонските студија во текот на летниот семестар во учебната 2018/2019 година ИАС14.

Деканат на архитектонски факултет www.arh.ukim.edu.mk

 

Автор на статија: