Бесплатни проекти за граѓаните – нов удар врз професијата?

Според медиумите, деновиве владата на Р. Македонија најавува нов проект, а тоа се бесплатните проекти за куќи од 60, 80,...

Студентите на ФАД при УАКС во соработка со општина Дојран

ИСТРАЖУВАЧКИ ПРОЕКТ НА СТУДЕНТИТЕ НА ФАД ПРИ УАКС ВО СОРАБОТКА СО ОПШТИНА ДОЈРАН Материјалот го приложи и обработи: Стојаноска Софија...

МАРХ доделува БЛАГОДАРНИЦА на ААМ

МАРХ ( Македонска архитектура) по повод својот прв роденден, доделува БЛАГОДАРНИЦА на ААМ (Асоцијација на архитекти на Македонија),  за искажаната...

Подарок од МАРХ за вас

Марх по повод својот прв роденден доделува книга за еден од своите читатели.  Наградната игра е отворена за сите (освен...

МАРХ полни 1 година :)))

Со голема радост, МАРХ денес го слави својот прв роденден. Официјално нет страната беше промовирина и пуштена во сообраќај за...

Македонска православна црква во Загреб (Св. Злата Мегленска)

Автор: Зоран Бошевски, Борис Флолиќ, Жељко Голубиќ Фирма: Studio BF Локација: Нова цеста, Загреб, Хрватска Инвеститор: Македонска православна црковна општина...

Истражување за „ЦРВ ПАЗАР“ на Милан М. и Катарина У.

Автори: Милан Мијалковиќ и Катарина Урбанек Фотографии: Дарко Христов Издадено во: Mooshammer, Helge / Mörtenböck, Peter (Hg.): Informal Market Worlds...