Вечерва предавање на Лукас Станек

Вечерва на амфитеатарот при Архитектонскиот факултет во Скопје, ќе оддржи предавање Лукас Станек на тема „Architects from Socialist Countries in Cold War West Africa: The Worlding of the Eastern European Experience“.

Др. Станек е професор на Центарот за архитетконско истражување и средина, дел од едукативниот и развоен институт при Универзитетот во Манчестер, Англија.

Автор на статија:

/ /