Драган Крстевски со предавање на Кралскиот институт, во Лондон

Младиот македонски архитект Драган Крстевски ( Гаго), денес ( 08.03.2016) ќе одржи предавање на Кралскиот Институт на Британските Архитекти (RIBA) во Лондон. Предавањето  носи наслов „Rebuilding the modern city“, а е посветено на планот на познатиот архитект, Кензо Танге (Јапонија) наменет за обновата на Скопје по 1963та година. На истата тема, Крстевски пред 10тина години направи мало истражување .

programa na RIBA 2016

Гаго веќе некое време работи во Лондон, во студиото на Make architects. Името на  младиот архитект го паметиме и по минатогодишниот  говор  на TEDx во Лондон.

———————————————————————————

Фотогалерија од настанот :

12030784_10153298662006933_1507601672_n

12835061_10153298661156933_1726021666_n

12834839_10153298660991933_227059097_n

12825195_10153298661021933_1749279916_n

12801357_10205463877386271_6072653357538554169_n

Автор на статија: