Изложба на современата полска архитектура 27 октомври 2015

POLSKA. ARCHITECTURE/ ПОЛСКА. АРХИТЕКТУРА
изложба на современата полска архитектура

Место: Архитектонски факултет, УКИМ, Бул. Партизански одреди 24, Скопје

Отворање: Вторник, 27 октомври 2015, 13 часот

Извор: Полска амбасада


На отварањето ќе има и воведно предавање на д-р Ева Порембска, архитект и архитектонски критичар, главен уредник на месечникот „Architektura-Murator“

10447638_875521549210533_2031843280124024724_nКрикотека, Центарот за документација
на уметноста на Тадеуш Кантор

12106897_875524809210207_5116593657666278936_n

Научен центар „Коперник“, Варшава

12042870_875524802543541_2253812960469854702_n

ПОЛИН, Музеј на историјата на полските Евреи, Варшава

12140766_875526862543335_3631600473460094532_n

 

Автор на статија: