Кафе пицерија „Leone“ / Пук Концепт 2015

Локација: ул. „Даме Груев“, Скопје

Локал: Кафе пицерија

Проектна задача: Ентериер

Автори: Ирина Стефановска, Билјана Стамболиева

Фирма: Пук концепт

Фотографии: МАРХ / Борис Јурмовски

Година:2015

logo

piz2-33a

Пук Концепт го прифатија предизвикот да преобразат еден простор кој веќе долго време е препознатлив по својот традиционален, рустичен “ trattoria italiana” изглед, во нов модерен пица ресторан.

Пред:

predКонцептот се базираше на две точки: да се даде нов минималистичен идентитет и да се постигне топлата атмосфера и чувството на дом.

Потоа:

piz2-16Основа:

Основа на пицерија

Архитектурата на простор е изразена преку геометријата на издизајнираните (custom made) статични, вградени елементи како сепариња , винарија, шанк и печката на дрва која е фокална точка во просторот.

Изведена состојба:

piz2-3

piz2-5

piz2-9

Материјализацијата се состои од прочистен канвас од бетон врз кој се аплицирани детали кои со своите бои, текстури и форми го контаминираат ентериерот и прават престојот на посетителот да биде уште попријатен.

piz2-26

piz2-14

piz2-25

piz2-7

piz2

piz2-22

Во надворешниот простор се рефлектира целиот концепт на внатрешниот простор, а навечер ентериерот претставува детал на надворешната тераса…проектот е целосна приказна, од почеток до крај.

piz2-10

piz2-35

piz2-32

3д визуелизација на идејно решение:

PLAFON2

pecka3

izlog novoproektiran

01a

 

Автор на статија: