Летна школа со Atelier Bow-Wow од Токио во Охрид

Одлична вест за студентите на Факултетот за Архитектура и дизајн при UACS: Третата летна школа која традиционално се случува во Охрид, оваа година ќе  биде во соработка со Atelier Bow-Wow од Токио. Покрај менторството на Јошихару Цукамото и Момојо Каијима, специјални гости се  и архитектите Винко Пенезич и Крешимир Рогина (Penezic & Rogina arhitekti) од Загреб. Работилницата започнува на 28 јуни и ќе трае до 5 јули 2015 година во Охрид. Услов за учевство на студентите е да имаат завршено 6ти семестар. Своите апликации за  да ги испратат најдоцна до 25 мај. Повеќе информации можете да најдете на приложениот постер:

 

LS 2015 objava 2

Автор на статија: